Interessant boek

Een interessant boek dat we op ons pad tegenkwamen is het volgende:

GAPS, Gut and Psychology Syndrome.

De Engelse arts Natasha Campbell-McBride heeft sinds 1998 een kliniek in Cambridge (The Cambridge Nutrition Clinic), waar ze zich specialiseert in voeding voor kinderen en volwassenen met gedrags- en leerproblemen en volwassenen met spijsverterings- en immuunsysteem problemen.

Ze kreeg zelf een kind met een zwaar leerprobleem en realiseerde zich al snel dat voeding een kritieke rol speelt om kinderen en volwassenen te helpen hun problemen op te lossen. Daarbij was ze een pionier in de inzet van probiotica (de goede darmbacteriën).

Natasha deelt haar kennis graag en heeft daardoor veel bijdragen geschreven voor tijdschriften en andere publicatievormen. Ook is ze regelmatig gast op talloze internationale seminars en conferenties die als onderwerp hebben leerproblemen en spijsverteringsproblemen. Het boek waarvan je hierboven de voorkant ziet vertelt al haar ervaring en kennis. Het is helaas alleen nog maar in het Engels verkrijgbaar (ISBN 0-9548520-2-8).

Campbell is ervan overtuigd en heeft dat ook bewezen in haar kliniek, dat de verbinding tussen fysieke en mentale gezondheid is gekoppeld aan het eten en drinken wat we tot ons nemen en de conditie van ons spijsverteringsstelsel. Naast haar artsenstudie heeft ze zich tevens bekwaamd in neurologie (het zenuwstelsel) en menselijke voeding.

Voor een groot aantal ziekten heeft ze grote successen geboekt, zoals bij cliënten met depressie, dyslexie, dyspraxie, autisme, schizofrenie en ADD / ADHD.

Het boek bevat tevens een groot aantal recepten voor gezond eten. Een aanrader!

Het principe van Campbell, zorgen dat de darmen gezond worden door gezonde voeding toe te passen (dus GEEN suiker bijvoorbeeld), wordt door ons ook toegepast. Iedereen die nieuw bij ons komt wordt consequent getest op darmconditie. En die conditie is standaard gekoppeld aan gebruik van bijvoorbeeld antibiotica en voedingsallergie en ongezond voedsel als suikers, synthetische kleurstoffen, smaakversterkers en synthetische zoetstoffen als aspartaam.

Kinderen met druk gedrag zie je al snel veranderen als het voedingspatroon wordt aangepast en allergieën worden aangepakt. Daarnaast wordt het proces versneld door bioresonantieprogramma’s toe te passen die stress weghalen uit de hersengolven en de beide hersenhelften beter laten samenwerken.

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

Reageren is niet mogelijk