Allergie

Moet je nou wat doen aan allergieën? Is het voldoende om iets niet meer te eten waar je allergisch op reageert? Deze vraag wordt regelmatig gesteld door nieuwe cliënten.

Wat doet een echte voedingsallergie? Die zorgt voor zogenaamde laaggradige ontstekingen in de darmen en vaak ook in de maag. Het weglaten van het allergeen, zoals koemelk of gluten, zorgt ervoor dat de darmen en maag minder geïrriteerd worden. Met als gevolg een vaak snel optredend gevoel van verbetering.

Maar de verleiding is groot. Er zijn maar weinig mensen zo standvastig dat ze hun verdere leven niets meer eten waar koemelk of gluten inzit. En zodra je weer aan de allergenen begint, val je heel snel terug in je oude gezondheidsprobleem. Het mooie van bioresonantie is dat je allergie kunt wegwerken.

Met bioresonantie pakken we het allergieprobleem gedegen aan. Een allergie heeft twee kanten. Eerst de reactie van het immuunsysteem. Dat reageert op een stof die niet levensbedreigend is, dus in feite een foutmelding. Door eerst de allergenen uit de voeding te houden en dan het immuun systeem te desensibiliseren pakken we één kant van het probleem. Meestal zijn er een stuk of vier behandelingen nodig om het immuunsysteem ongevoelig te maken voor koemelk en gluten.

De andere zijde van voedingsallergie (en ook pollen allergie werkt op dezelfde wijze) is de emotionele verbinding met de allergie. Een voorbeeld.

Twee kleine meisjes zitten op een boomstam in de tuin van hun ouders. Er komen een paar wespen aan, de meisjes schrikken, slaan met de handen om zich heen en worden vervolgens voor het eerst van hun leven gestoken. In paniek springen ze van de boomstam en rennen beide een andere kant uit, luid roepend om hun moeder.

Het ene kind rent hel snel in de armen van moeder en wordt meteen getroost (‘kusje erop’). Het andere meisje rent in paniek door de wijk en komt pas een kwartier later weer bij huis waar ze wordt getroost door haar moeder.

Het meisje dat pas na een kwartier door haar moeder werd getroost ontwikkelt een wespenallergie en haar zusje, die heel snel door moeder werd opgevangen ontwikkelt geen allergie voor wespensteken.

Een allergie kun je alleen compleet oplossen door zowel het immuunsysteem te behandelen, als ook de emotionele verbinding te verbreken. Dat kan weer met zogenaamde NLP-programma’s (Neuro Linguïstisch Programmeren) waarbij het celgeheugen met de automatische reactie op een stof of pollen wordt opgelost. In het geval van het ene getraumatiseerde meisje zal er geen paniekreactie meer optreden zodra er een wesp in haar buurt komt. Het is dus niet voldoende om alleen het immuunsysteem te desensibiliseren, omdat daarmee de ‘trigger’ niet is weggenomen. De allergische reactie keert daardoor na kortere of langere periode terug.

Waarom is het verstandig om naast allergische reacties op voeding, ook pollen en dergelijke aan te pakken?

Voedingsallergie zorgt dus voor laaggradige ontstekingsreacties in de darmen en maag, waardoor de darmfunctie (een belangrijk onderdeel van je immuunsysteem) terugloopt. Je wordt daardoor sneller ziek, de ontlasting is slecht en bovendien voelen je darmen vaak toch niet lekker aan. Allergische reacties kunnen ook zorgen voor een opgezwollen buik en ook dat voelt toch niet lekker?

Pollen zorgen voor soms heftige niesreacties en tranende ogen. Hier is de emotionele component nog groter dan bij de voedingsmiddelenallergie. Vaak is het begin van de pollenallergie terug te voeren op een sterke emotionele gebeurtenis.

Hetzelfde is het geval bij astma patiënten. Als je weet wanneer de astma is begonnen en wat er rond die tijd speelde, is de kans groot dat je na enkele behandelingen met een NLP-programma in de Scio-Eductor de puffertjes in de vuilnisbak kunt gooien omdat je ze niet meer nodig hebt. Mooier kan toch niet?

Overigens, als er wordt gepraat over intoleranties, dan is dat een op allergie lijkende reactie, die wordt veroorzaakt door tekorten aan enzymen.

Kortom, laat jezelf testen en vervolgens behandelen met bioresonantie, zoals met onze Scio-Eductor. Je hebt er de rest van je leven plezier van!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

Reageren is niet mogelijk